Translate

8. dubna 2010

Pečení je radost

Krásný den děvčata. 

Dnes krásně svítilo slunce a tak jsem toho náležitě využila k praní. Miluju voňavé prádlo, uschlé venku. Přes zimu to prostě není ono. Ale teď je to paráda. 
Babička hlídala princezny a aby jsme měly něco ke kafíčku, tak jsem upekla PERNÍK. 

Mám spoustu receptů na perník, ale tenhle nemá chybu. Je měkkounký, vláčný, prostě suprový. Úplně náhodou jsem na našla recept na internetu. Tak jsem ho zkusila. Já spíš hledám v knihách ( kuchařkách), než na internetu. Ráda listuji knížkou. Prostě knížka je knížka.

To je on - mého srdce šampion. 


Pokud ho budete chtět také vyzkoušet, tady je receptík.


Ingredience
 
1/2 kg polohrubé mouky, 350 g cukru krystal, 1/2 l mléka, 2 dcl oleje, 2 celá vejce, 4 lžíce rozředěných povidel (já je ředím rumem), 2-3 lžíce kakaa, 1 lžička jedlé sody, 1 prášek do perníku, špetka soli, 1 lžička mleté skořice, lze přidat najemno nastrouhaná 2-3 jablka

Nemáte-li po ruce povidla, dají se nahradit i libovolnou marmeládou
 
Postup přípravy

Vše dobře vymícháme (aby nebyly hrudky) a nalejeme na vyšší, vymazaný a vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě 25-30 minut. Do základního receptu můžete přidat nasekané ořechy nebo mandle, rozinky, kandované ovoce, případně polít libovolnou polevou a ozdobit. Jednoduchý, rychlý a dobrý.












2 komentáře:

  1. Sabri,
    teda perník vypadá lákavě :o) Zrovna jsme se s Julinkou naobědvaly a tak bych si ho dala ke kávičce :o))) Asi budu muset jít taky něco ukuchtit! Úplně jste mě navnadila :o)
    Já přidávám do perníku puding, ale ta povidla s rumem určitě také vyzkouším - musí krásně vonět.
    Moc zdravíme a přejeme pěkný den
    Lucie a dětičky

    OdpovědětVymazat
  2. ... jůůůůůůůůůůůůůů, mňáááááááááááááám, sladký já můůůůůůůůžůůůůůůůůůůůů :O)
    ... Sabríku přeji krásný víkend vám všem domů :o)

    Vlaďka

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za milou návštěvu.