Translate

17. dubna 2010

Něco ke kafíčku

Šťouchaná buchta - opravdu rychlá a výborná:))))) 

Už není - doslova se po ní zaprašilo. Je také fajn pro neočekávané návštěvy. Všechny suroviny máme většinou doma.

Vkládám recept. Pokud Vás  zaujal, tak jako mne, tak neváhejte a vyzkoušejte.
Přeji dobrou chuť.  

MOUČNÍK - 35 dkg polohrubé mouky, 20 dkg cukru, 1 prášek do pečiva, 12 dkg rozpuštěné Hery, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 3/4 hrnku mléka, špetička soli. POLEVA - 18 dkg másla nebo Hery, 4 lžíce rumu, 3 lžíce horké vody, 30 dkg práškového cukru, 4 dkg kakaa.

POSTUP PŘÍPRAVY:
MOUČNÍK - mouku, cukr, prášekDP a sůl promícháme, přidáme i ostatní "mokré" suroviny a promícháme. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Po upečení druhým koncem vařečky (větší) našťoucháme po celé buchtě "šťouchance".

POLEVA - Máslo, rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení.
Polevu necháme  zchladnout a potom nalijeme na moučník. Pěkně postupně od prostřed, aby se poleva dostala do všech dírek. Necháme ztuhnout a podáváme.





3 komentáře:

  1. Krásný večer,buchta vypadá moc dobře:o)nedivím se že se po ní zaprášilo.Budu ji muset vyzkoušet:o)))

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky Sabi,
    tak jsem upekla a čekala, co s dětmi udělá ten rumík v polevě.......snědli ji skoro na posezení a dnes už loudili o další. Jdu na ten tvůj perník :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Děvčata moc Vás zdravím.

    Jsem ráda, že Vás šťouchaná buchta zaujala a Marťo, že dětem chutnala.

    Moc zdraví
    S.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za milou návštěvu.